JRE Portfolio

THE e18hteen

THE e18hteen, which was awarded “Best Commercial High-Rise Development – Qatar at the Arabian Property Awards – offers the latest, state-of-the-art office space centered around a stylish yet functional work environment that promoted work-life balance for you and your emplyees.

Situated at the edge of the Lusail Marina District, THE e18hteen is an eye-catching futuristic high-rise consisting of 36 floors representing a home away from home and will make coming to work an extra enjoyable experience for your staff. It will also surely be a big draw for clients to come and visit you.

 THE e18hteen represents premium investment prospects with the opportunity to purchase entire floors measuring 1,900 sqm, or single units ranging from 60 to 1900sqm. Properties within the tower are freehold for Qatari and GCC nationals or 99-year leasehold for overseas investors

 

Overview
Location: Lusail
2017-2018 – Arabian Property Awards Development Winner:
Best Commercial High-Rise Development – Qatar
36 Floors 
5 Parking Levels 
17 Smart Elevators 
3 Stars – GSAS 
2 Main Entrances
Retail Showroom

Parking
3 basements 
2 Podiums 
Total No. of parking levels(5) 
1072 parking slots
VIP Parking
Disabled Parking

  • Retail shops
  • Restaurants
  • Gym
  • Parking
  • Prayer Room
  • Executive club
  • Building Management on site
  • Full Time Security
  • Concierge Services
  • ATM

Modern, clean lines, luxurious designs, and contemporary amenities designed to support professionals in their business make for an enjoyable and productive workplace.

The double-height feature reception welcomes office tenants who will utilise 12 high-speed lifts, with a maximum wait time of 30 seconds, to reach their destinations.

Inspired by the historic Qatar dhow the building was purposely created for its Marina location in the Lusail district. Taking the dhow narrative further, the exterior façade of the podium level is designed to look like rippling water and based on the work of renowned sculptor Ned Kahn.

Designers considered every detail when creating THE e18hteen, down to the sheltered principle entrance that corresponds to the direction of the mainly north westerly winds experienced in the area.

 

 

X